UN CORONA DE LLUM

La Corona d'Advent és un element que ens acompanyarà fins al naixement de Jesús. Està plena de simbolisme i ens permet preparar-nos pel Nadal.

 

El cristianisme va recollir una tradició del nord d'Europa en la qual a l’arribada de l’hivern s'encenien espelmes en una corona de branques verdes, per simbolitzar l'esperança en el canvi d'estació i la fi del dur hivern.

Amb l'arribada dels missioners cristians, aquest símbol es va assimilar a la tradició cristiana adquirint un nou significat: la veritable esperança no ve d'un canvi d'estació sinó d'un esdeveniment més transcendental; la vinguda del Messies. Ell és la llum del món, l'única llum que pot il·luminar les nostres vides.

 

Com a símbol, cada element que la compon té el seu propi significat:

La seva forma circular ens recorda que Déu tampoc té principi ni fi, per la qual cosa reflecteix la seva unitat i eternitat. La seva forma és infinita, com l'Amor de Déu als seus fills.


Lles seves branques verdes, són signe de vida i esperança. Crist viu entre nosaltres, Ell és “el Camí, la Veritat i la Vida”.

 

Cada esplema representa un diumenge, el pas del temps. En la foscor en la qual vivim, ens trobem allunyats de Déu, quan ens anem acostant a Ell, la nostra vida s'omple de llum i de la gràcia de l'Esperit Sant.

 

Visquem aquest Advent d'una manera plena, preparem-nos per a la vinguda del Salvador, i així a poc a poc la llum de Jesús il·luminarà tota la nostra vida.
 

Destacado: