QUARESMA: RENOVANT LA TEVA FE

Quantes vegades ens trobem en els nostres dispositius digitals ( tauleta, mòbil, ordinador,...) el molest missatge “instal·lant actualitzacions”. I és que el sistema operatiu de les nostres màquines necessita “reinicialitzar-se” i tornar a configurar-se per funcionar millor.

Això també li passa a la nostra vida i a la nostra fe. Hi ha moments en els quals necessitem parar, pensar, i tornar a “configurar-nos” per a apartar del nostre dia a dia allò que no ens fa bé i millorar en aquests altres aspectes que ens fan créixer com a persones. Ara és el moment d'instal·lar aquesta actualització: la Quaresma.

El Papa Francesc en el seu missatge per a aquest temps de conversió, ens convida que renovem “la nostra fe, sadollem la nostra set amb la “aigua viva” de l'esperança i rebem amb el cor obert l'amor de Déu que ens converteix en germans i germanes en Crist”. (...) “El dejuni, l'oració i l'almoina, tal com els presenta Jesús en la seva predicació (cf. Mt 6,1-18), són les condicions i l'expressió de la nostra conversió”:

Un dejuni que significa alliberar la nostra existència de tot el que destorba, fins i tot de la saturació d'informacions —veritables o falses— i productes de consum, per a obrir les portes del nostre cor a Jesús.
En l'oració podem trobar l'esperança “com a inspiració i llum interior, que il·lumina els desafiaments i les decisions de la nostra missió”.

Caritat vol dir preocupar-nos pels nostres companys, professors, amics, per aquells que ens creuem pel passadís de l’escola… i cuidar-los. Especialment als qui es troben en condicions de sofriment, a causa de la pandèmia de COVID-19.”

Des de les nostres escoles viurem aquesta Quaresma, que arrenca avui. Junts caminarem fins a la Pasqua per trobar-nos tots junts ( famílies, alumnes, professors, germanes, PAS,...) amb el Crist Ressuscitat de la Pasqua.
 

Destacado: