Dimarts 15 va tenir lloc la Presentació Oficial de la Fundació Educativa Franciscanes Ana Mogas, amb més de 200 assistents, entre els quals es trobaven representants dels 18 col·legis que la institució té a Espanya, personalitats del món educatiu i les Germanes Franciscanes Missioneres de la Mare del Diví Pastor.

 

L'Acte, conduït pel Director de la Fundació, Sr. Joaquín Almirón, va començar a les 17.30 en el saló d'actes del Col·legi Divina Pastora de Madrid amb un vídeo on es mostrava l'opinió dels nostres alumnes més petits sobre el que més els agradava de les seves escoles i explicant-nos la idea que tenien ells sobre els altres centres.

 

Seguidament, Sr. Joaquín Almirón, va prendre la paraula i va recordar el moment històric que vivim, amb tots els nostres centres germans treballant en xarxa, portadors d'un mateix carisma, i va agrair especialment la dedicació de les germanes al llarg d'aquests anys d'història, agraïment reconegut en el fort i afectuós aplaudiment de tots els presents. Va demanar que en aquesta nova etapa les nostres escoles continuïn sent, amb l'esforç de tots, “plataformes basades en l'amor, la senzillesa, l'alegria, la defensa de la vida…”


El Secretari General d'Escoles Catòliques, Sr. José María Alvira, va voler acompanyar a la comunitat educativa en aquest dia i va llançar el repte de fer dels nostres centres comunitats cristianes vives, amb professors, famílies, alumnes, antics alumnes... tots compromesos amb el carisma franciscà i de María Ana.

 

La Fundació ha recollit el testimoni de les Franciscanes de la Mare del Diví Pastor, (FMMDP), i la seva Superiora Provincial de la Província Ibèrica, Sra. Inmaculada García Asorey, va repassar el llarg camí recorregut fins a aquest dia. Un camí que mira cap a un futur amb les expectatives de créixer, tal com va recordar Sra. Guadalupe Llaurador, Presidenta del Patronat de la Fundació: “créixer en identitat pastoral i carismàtica, en innovació educativa, identitat com a agents de canvi en les nostres societats”. Apostant per la formació dels educadors en l'aspecte tècnic, pedagògic i pastoral.

 

En la presentació, els membres del Patronat de la Fundació van voler compartir també la seva visió sobre aquest moment especial. La Germana Sra. Josefina Juárez, membre del Patronat, va expressar els seus somnis d'una escola cristiana i franciscana en missió compartida. Sr. Jesús López, membre del Patronat i antic alumne, va compartir la seva il·lusió per sentir-se continuador de la missió empresa per María Ana posant els seus coneixements i el seu temps al servei de la Fundació.

 

Després de projectar-se diversos missatges de benvinguda i acolliment de diferents institucions i editorials com, Oxford University Press, Grupo Anaya, SM, Edelvives, LCIbérica, i de diferents personalitats com a Sr. Ismael Sanz Llaurador, Director General de Beques i Ajudes a l'Estudi, o del Sr. Marcial Gómez Balsera, diputat nacional de Cs per Còrdova, l'acte va culminar amb una Eucaristia, presidida per Sr. Emeterio Chaparro, Missioner Claretià, i harmonitzada pel cor del Col·legi Sagrat Cor de Fuencarral.


Per finalitzar la Superiora General de les FMMDP, Sra. Rosario Sánchez Benito, va cridar a tots a ampliar el servei i la missió dels nostres centres, estant atents a les noves necessitats, i va tenir un record especial a tots els educadors. A ells els va donar gràcies per ser “educadors amb ulls oberts i cors encesos”.

Destacado: