“Junts Per La PAU”

El cartell ens mostra el símbol del colom de la pau. Aquesta imatge apareix en el Llibre del Gènesi i representa la pau i la reconciliació després del diluvi universal:.

“El colom va venir al capvespre, i heus aquí que portava en el bec un ram verd d'olivera, per on va conèixer a Noè que havien disminuït les aigües de damunt de la terra.”

              Gènesi, 8

 

Entenem que la pau ha de començar en el nostre entorn més proper, en el nostre dia a dia. Per això, aquest colom ha estat dibuixat en guix sobre una pissarra que pot estar en qualsevol classe, de qualsevol dels nostres centres. Un colom que, donada les seves dimensions (ocupa tota una pissarra), necessita treball i constància per a dibuixar-lo. El mateix que per a aconseguir la pau. Aconseguir la pau requereix esforç i perseverança i no caure en el descoratjament.

 

 

El colom que va enviar Noè va tornar a l'arca amb una branca d'olivera. El nostre colom “torna” amb una branca d'olivera que porta els colors de les nostres escoles. I és que els nostres centres han de ser llocs de pau, on la “tempesta” es calmi, i siguin llocs de trobada, respecte, diàleg i perdó, en els quals es potenciï la convivència com una fi cap a la consecució de la pau.A més a més , el lema, “Junts per la pau”, ens indica que la pau ha de ser un objectiu comú, requereix la implicació de tots, (alumnes, professors, PAS, famílies…) Cadascun de nosaltres, com diu Sant Francesc d'Assís, hem de ser instruments de pau, i només seguint l'ensenyament de Jesús de Natzaret aconseguirem construir un autèntic món en el qual regni l'AMOR i la PAU.


 

Català