Aquest tercer diumenge és conegut com “Gaudete!”, que en llatí significa alegra't. Aquesta setmana és una trucada a l'alegria. El canvi per rebre a Jesús ha de ser un canvi alegre: reconeguem els nostres límits, canviem la nostra actitud i visquem amb autèntica alegria.


El missatge de l'advent no és un missatge moralitzador que es queda en la teoria, és un missatge que ens crida a transformar els nostres actes en el dia a dia, amb exemples concrets.


El Messies està a prop esperem-li amb goig i esperança.

 

Text de l'Evangeli (Lc 3,10-18):

En aquell temps, la gent preguntava a Joan: «Així, doncs, què hem de fer?». Ell els responia: «Qui tingui dos vestits, que en doni un al qui no en té, i qui tingui menjar, que també el comparteixi». Entre els qui anaven a fer-se batejar hi havia fins i tot uns publicans, que li deien: «Mestre, què hem de fer?». Ell els respongué: «No exigiu més del que està establert». Igualment uns soldats li preguntaven: «I nosaltres, què hem de fer?». Els va respondre: «No feu servir la violència ni presenteu falses denúncies per treure diners de ningú, i acontenteu-vos amb la vostra soldada».

El poble vivia en l'expectació, i tots pensaven si Joan no fóra potser el Messies. Joan respongué dient a tothom: «Jo us batejo amb aigua, però ve el qui és més fort que jo, i jo no sóc digne ni de deslligar-li les corretges de les sandàlies: ell us batejarà amb l'Esperit Sant i amb foc. Ja té la pala a les mans per ventar el gra de l'era i per entrar el blat al graner; però cremarà la palla en un foc que no s'apaga». Amb aquestes i moltes altres exhortacions, Joan anunciava al poble la bona nova.

Destacado: