CUIDEM LA NOSTRA CASA

El passat 9 de febrer va arrencar la campanya anual de Mans Unides sota el lema: “ Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu”. Sota aquest títol Mans Unides vol cridar la nostra atenció per a fer-nos comprendre la responsabilitat de cadascun en la cura de la “casa comuna”. Aquesta casa en la que vivim tots, i en la qual els més desfavorits són les persones que més es veuen afectades amb el canvi climàtic. La polarització del clima, amb augment d'huracans i tempestes, i sequeres extremes posen seriosament en perill els mitjans de vida de milions de persones.

A més la pèrdua de biodiversitat (com l'extinció d'animals o la tala de boscos), la contaminació dels rius, de les mars i de l'atmosfera, o la sobreexplotació dels recursos naturals provoquen pobresa, malalties, fam i set.

Per això, encara que ho hem sentit moltes vegades no està de més recordar, que hem de canviar el xip i, com ens diu Mans Unides, hem de passar de sentir-nos “dominadors del món” a ser “cuidadors i inquilins” d'aquest, sabent que les nostres accions seran el llegat que les generacions futures recullin.

La lluita contra la pobresa i la fam busca una vida digna per a tots i està directament relacionada amb la cura de la creació

(Manifest de la Campanya 2020 de Mans Unides) 

Aquí podeu veure el video de la campanya Mans Unides 2020