CAMPANYA DE DONACIÓ DE SANG

 

Vols donar sang? El Banc de Sang, amb la col·laboració de l’alumnat de 3r d’ESO de l’escola Valldaura, organitza una campanya de recollida de sang al recinte escolar.

A continuació els i les alumnes ens expliquen en què consisteix aquesta campanya que han anat preparant, amb molta il·lusió, durant el curs escolar.

Quan?
El dia 7 de març, els alumnes hem organitzat una donació de sang com cada any. L’horari serà de les 16 h fins les 20 h, i vindran a l’escola unes infermeres i infermers per ajudar-nos.

Per què ho fem?
Donar sang és molt important, ja que aquesta sang després es porta a un laboratori, que l’organitza per grups sanguinis i la prepara per a quan es necessiti. Per exemple pot caldre quan algú té un accident, perd molta sang, se sotmet a una operació o necessita una transfusió per alguna malaltia. Donant sang pots arribar a salvar fins a tres vides, ja que al laboratori se separen els glòbuls blancs, els vermells i les plaquetes, que serveixen per a diferents casos cadascuna.

Què hi haurà?
Publicarem un formulari que podràs respondre per saber si ets apte per donar sang o no, d’aquesta manera evitarem el recorregut fins l’escola si la resposta és negativa. Hi haurà altres serveis, com una petita fira on exposarem tot el nostre treball al llarg d’aquesta campanya, us informarem millor de les donacions i un petit servei de guarderia per a la gent que tingui fills, així nosaltres cuidarem d’ells mentre els pares donen sang. Un cop hagi acabat la donació, us donarem un aperitiu per recuperar forces i un petit obsequi com a agraïment!

Altres donacions
També es poden fer altres donacions, com les de plasma o les de medul·la òssia, que no són tan conegudes i no podem fer aquí a l’escola, però també són molt importants i necessàries.

Campanya publicitària
Hi hauran cartells penjats per l’escola i al barri informant de la campanya de donació. També penjarem tota la informació a les xarxes socials així com el formulari que s’ha d’omplir abans de donar sang per veure si ets apte.

Instagram: @escolavalldaura


Puc donar sang?

Comparteix!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Fundación Ana Mogas

Fundación Ana Mogas

Relacionat

Altres entrades