Inclusió: camí per a la pau, la igualtat i la justícia social

Dins del nostre projecte “Esport i Sostenibilitat” que venim desenvolupant des del curs passat, aquest trimestre buscarem la conscienciació dels nostres alumnes i la seva implicació activa i responsable per a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible vinculats a la inclusió, sobretot el relacionat al ODS 16: “Promoure societats justes, pacífiques i inclusives”.

A través d’activitats en la sessió de tutoria setmanal, en el contingut d’una matèria o mitjançant un procés de treball col·laboratiu entre diferents matèries, els nostres estudiants descobriran el significat del lema d’aquest trimestre:

“INCLUSIÓ. CAMÍ PER A LA PAU, LA IGUALTAT I LA JUSTÍCIA SOCIAL”.

Junts ens anirem preparant per a comprendre el significat complert del Dia de la Justícia Social, que se celebra cada 20 de febrer i que com ens diu UNICEF :

“La justícia social es basa en la igualtat d’oportunitats i en els drets humans, més enllà del concepte tradicional de justícia legal. Està basada en l’equitat i és imprescindible perquè cada persona pugui desenvolupar el seu màxim potencial i per a una societat en pau.”

Utilitzar el diàleg com a eina per a resoldre els conflictes, acceptar i respectar a l’altre, amb les seves característiques pròpies i fer-lo partícip de la nostra vida, ens permetrà créixer com a persones i construir una societat, més justa, més igualitària i en pau.

 

Comparteix!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Fundación Ana Mogas

Fundación Ana Mogas

Relacionat

Altres entrades